Bliv frivillig

Om at være frivillig i foreningen

At være frivillig er et spørgsmål om lyst, engagement & specielle færdigheder. Du skal have lyst til at sætte dig selv i spil uden at glemme dig selv. Du skal være parat til at møde mennesker, der er i en anderledes livssituation end dig og i mange forskellige livssituationer. Du skal være parat til at lære at mødes med psykisk sårbare mennesker i disse forskellige situationer.

De mennesker, som SIND Hjørring hjælper eller inspirerer er vidt forskellige. Du skal være klar til at møde mangeartede udfordringer.

Personlige eller professionelle erfaringer er et stort plus, men kun hvis har lyst til at dele din viden med andre. Det er en fordel, hvis du både kan løbe stærkt, arbejde sammen og stå på egne ben, når du arbejder for SIND Hjørring.

Opgaver du kan deltage med din frivillige arbejdskraft:

Deltage i at føre vores lokale mål ud i livet, og være aktiv i nogle af de mange forskellige aktiviteter, arrangementer og undervisning, som vi gennemfører i løbet af året.

Netværk for unge psykisk sårbare mennesker skal udvides.

Bisidder sammen med psykisk sårbare mennesker, når de skal møde i situationer, de finder vanskelige bl.a. i forhold til offentlige forvaltninger, men også i andre sammenhænge. 

Besøgsven eller besøgsvært kan være en stor glæde for psykisk sårbare mennesker - ung som gammel. Det kræver kun få timer om måneden at sprede glæde ved at være besøgsven eller besøgsvært, se under ”netværk” på vores hjemmeside.

Støtteperson for pårørende er ligeledes et vigtigt område for mulig deltagelse.

Underviser, vejleder & mentor i kraft af en professionel baggrund, der kan være relevant for SIND Hjørring og vores medlemmer.

Samarbejde med andre organisationer i Hjørring Kommune skal styrkes og udvides.

Du kan enten være frivillig et par timer om måneden, når det passer dig eller næsten hver dag / uge. SIND Hjørring mangler bl.a. frivillige til følgende områder.

Kontakt os på info@sindhjoerring.dk eller telefon 2926 2053

Du kan mere Landsforeningen SINDs frivillighedspolitik på www.sind.dk.

Indledning